Povucite
MI BRINEMO O VAŠEM I O NAŠEM BIZNISU

"Central Park Real Estate" d.o.o. za nekretnine Sarajevo je osnovan 2006. godine pod nazivom BBI Real Estate d.o.o. za nekretnine Sarajevo. Promjenom vlasničkog kapitala 2023. godine dolazi i do promjene naziva firme u "Central Park Real Estate" d.o.o. za nekretnine Sarajevo. Osnovni cilj kompanije bio je realizovati projekt BBI Centra, sada ARIA mall, višenamjenski objekat sa maloprodajnim, gastronomskim, uredskim prostorima, te skladištima i podzemnim parkingom. Kasnije je kompanija realizovala i druge projekte nekretnina. Danas je "Central Park Real Estate" d.o.o. za nekretnine Sarajevo prvenstveno usmjeren na razvoj i realizaciju maloprodajnih, uredskih i stambenih projekata u Bosni i Hercegovini. "Central Park Real Estate " d.o.o. Sarajevo upošljava 22 stručne osobe, od kojih je nekoliko zaduženo za upravljanje ARIA mall-a, dok su ostali angažirani i na drugim projektima kompanije.

Naši projekti

ARIA mall

ARIA mall je moderni višenamjenski objekt s maloprodajnim, ugostiteljskim i uredskim prostorima s najvišim standardima, namijenjem samo za izdavanje pod zakup, čiji je vlasnik i upravitelj "Central Park Real Estate" d.o.o. Sarajevo.
Otvoren je u aprilu 2009. godine, a danas važi za jedan od najkompletnijih višenamjenskih objekata u Bosni i Hercegovini.
Smješten u samom centru Sarajeva, ARIA mall nije samo shopping centar, već i mjesto susreta za sve građane i posjetitelje koji se tu okupljaju radi zabave, izložbi, koncerata i drugih događanja.
Arhitektura ARIA mall-a inspirisana je pulsom gradskog života. Otvoren prostor vizuelno spaja enterijer i eksterijer, baš kao u galerijama Pariza i Berlina, kako bi i kupci i pješaci mogli doživjeti galerijski dizajn

RASPRODATO

Sarajevo Panorama

Sarajevo panorama stambeni kompleks odličan je izbor za svaku porodicu, idealan kompromis centralne lokacije i mirnog okruženja s čistim zrakom i sunčanim životnim prostorima tokom dana.
Nalazi se u ulici Alije Nametka, Općina Stari Grad Sarajevo, udaljen samo dva minuta vožnje i 10 minuta pješke od Baščaršije (1 km), starog dijela Sarajeva i historijskog i kulturnog središta grada.
Sarajevo panoramu krasi visok standard gradnje prilikom čega je maksimalno iskorišten prostor uz obilje prirodnog svjetla te odličnu toplinsku i zvučnu izolaciju. Pristup zgradama kontrolisan je putem rampe sa daljinskim upravljanjem.
Stanovi su opremljeni svim modernim stambenim instalacijama, a svaki stan je upisan u zemljišne knjige.

TRENUTNO NEMA DOSTUPNIH UREDA

ARIA Business

Posljednji u nizu uspješnij projekata koje smo realizirali jeste i kupovina poslovne zgrade ARIA Business u ulici Maršala Tita 28 u neposrednoj blizini ARIA mall-a.
Primarno smo fokusirani na razvoj i realizaciju maloprodajnih, uredskih i rezidencijalnih projekata, prepoznatljivih po kvaliteti gradnje i visokim standardima upravljanja. Iz tog razloga brand ARIA se povezuje isključivo sa kvalitetom.
ARIA Business zgrada na raspolaganju ima oko 25 uredskih prostorija rasprostranjenih na četiri sprata u dva različita ulaza.

Ostali projekti

Ispod Budakovića
Saraj Polje
Aleja Bosne Srebrene

Objekat rezidencijalnog tipa u ulici Ispod Budakovića nalazi se u sarajevskoj općini Stari Grad.

Objekat se sastoji od dva stana koji su orijentisani ka jugu i sjeveru. Jedan od stanova ima i baštu, a na raspolaganju su i dva garažna mjesta. Stanovi su upisani u zemljišne knjige i opremljeni svim instalacijama za savremeno stanovanje.

Lokacija u ulici Ramiza Salčina br. 114

Ovo je lokacija od 826 m2 za koju postoji građevinska dozvola za izgradnju zgrade spratnosti podrum+prizemlje+3 sprata. Urađen je i izvedbeni projekat za zgradu sa 15 stanova i 13 garaža sa ukupnom neto površinom od 1.462 m2. 

Lokacija u ulici Aleje Bosne Srebrene br. 61-Nedžarići

Lokacija površine 1.030 m2, uz koju se nalazi parcela površine 726m2 koju je moguće kupiti. Kupac ima mogućnost gradnje objekta spratnosti podrum+prizemlje+2 sprata+mansarda. Postoji i idjeni projekat sa 20 stanova, 8 podzemnih i 13 vanjskih parking mjesta i ukupnom neto površinom od 1.778 m2.

Imate ideju ?